Ensimmäiset vappusimat
Mä en oo koskaan aikaisemmin valmistanut simaa, joten olin hieman skeptinen onnistumisen suhteen. Ajattelin sen olevan todella tarkkaa ja vaativa prosessi.
Luulin jopa ettei sima ehdi valmistua vappuun mennessä, mutta olinkin juuri ajoissa!
Miten onnistuinkin näin nopeasti ja sen lisäksi makukin on aivan täydellinen.
Kaupan simoista en ole koskaan tykännyt ja parasta just kun onnistuin, sekä sain 8 litraa ihan omaa simaa jääkaappiin!
Mitähän lie turbohiivaa olen käyttänyt kun onnistuikin näin täydellisesti :D
Mummille lupasin viedä yhden pullon testaukseen.
Kokonaisuudessaan aikaa mulla meni vajaa kolme päivää siman valmistukseen.
Perjantaina illalla valmistin siman sankoon ja annoin vajaan vuorokauden seisoa sankossa liinan alla.
Lauantaina iltapäivällä aloin pullottamaan, lisäten sokerit ja rusinat pohjalle.
Ja tänään sunnuntaina iltapäivällä sima olikin valmista ja nostelin pullot jääkaappiin.
Mulla ei ollut kovin tilaa jääkaapissa, joten jouduin laittamaan simat jääkaapin oveen, vaikka tätä ei suositella. En usko sen vaikuttavan silti mihinkään, koska simahan on jo tarpeeksi käynyttä.
Eiköhän viikon sisään tule nuo juotua pois :)
Vappumunkkeja en ole tehnyt enkä varmaankaan tule tekemään. Pelkään kuumaa rasvaa liiaksi enkä uskalla alkaa härppimään. Yläasteella kotitalouden tunneilla joskus tehtiin munkkeja ja donitseja, mutta sillon ne jäi sisältä liian raa'aksi. Ehkä ostan ihan vain kaupasta :D
Ja hei - voidaanko antaa hetki mun upealle ämpärille! :'D
The look clinic ämpäri oli varmaankin syynä mun esteettisen kauniille ja maukkaalle simalle.
Tähän väliin random- limsasuositus!
Näitä oli ilmestynyt mun lähikauppaan! Pakko oli napata muutama mukaan.
Espanjassa join näitä ihan hulluna ja oon niin ilonen, että näitä oli vihdoin tullut! <3
Siman pullottamisen lomassa nautiskelin tätä ja voin sanoa että on yks mun limsasuosikeista.
Miltäköhän maistuisi jos lisäisi hiukan tätä simalasilliseen?
ANNIKA KOLKKA
Kommentit
Lähetä kommentti